LITERATUUR

 

Leesgroep
"De tuin van de familie Finzi-Contini" - Giorgio Bassani
"Waagstukken" - Charlotte Van den Broeck
"Hamnet" - Maggie O'Farrell
"De jaren" - Annie ErnauxLezen! Het opent uw wereld!
Is lezen ook uw favoriete rustpunt in het drukke en veeleisende beroeps- en privéleven?
Heeft u ook moeite om juist dat boeiende boek te vinden in de stroom van aanbiedingen?
Vindt u het ook verrijkend met andere lezers in contact te komen en te communiceren over uw leeservaring?
Dan wacht onze leesgroep u op.
Op de leesavonden ontmoet u andere lezers met wie u persoonlijke bedenkingen bij uw lectuur kan uitwisselen.

Na de zomer start de leesgroep opnieuw, een samenwerking tussen werkgroep Literatuur van Gamma vzw en de Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Herzele, ondersteund door Route 42.

Route 42 zorgt voor professionele begeleiding. De deelnemers wisselen hun ideeën en leeservaringen uit. De romans zijn uitgekozen in samenspraak met de lezers van vorig seizoen. De bibliotheek stelt zoveel mogelijk exemplaren van het boek ter beschikking.

Met de leesgroep werken we graag mee aan de leesbevordering in Vlaanderen.

Na een jaar gedwongen thuiszitten mogen we eindelijk opnieuw samenkomen en onze leeservaringen delen met elkaar. We mogen elkaar vertellen hoe we onszelf achtergelaten hebben tijdens het lezen en wat we ontdekt hebben op onze reis. Het programma bevat voldoende avonturen in ruimte en tijd om er boeiende belevenissen van te maken.


Deze activiteiten zijn een organisatie van WG Literatuur i.s.m. de Plaatselijke Openbare Bibliotheek - Herzele.
"de tuin van de familie finzi-contini.jpg" - Giorgio Bassani
Begeleiding Route 42


We beginnen met een klassieker uit de Italiaanse literatuur. De schrijver herinnert zich een villa omringd door een park in de buurt van Ferrara. In die villa woont de joodse familie Finzi-Contini die steeds meer de dreiging voelt van de fascisten in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. In deze geladen sfeer ontvouwt zich een prachtig liefdesverhaal dat verteld wordt in een heldere, poëtische stijl waarover een waas van weemoed ligt. Het boek werd in dezelfde stijl verfilmd door de Italiaanse regisseur Vittorio de Sica.


Datum: woensdag 8 september '21 om 20 u.

Plaats: Leesplein BIB Herzele - Wattenfabriek


Toegang:
€ 3,00

Info:
Agnes Nachtergaele, Gamma vzw Herzele - 0470 07 75 22
Pol Kellens, bibliothecaris - 053 73 74 44<< terug"Waagstukken" - Charlotte Van den Broeck
Begeleiding Route 42


Het prozadebuut van dichteres Charlotte Van den Broeck is niet onopgemerkt gebleven. Het werd alom geprezen door de kritiek en werd onlangs nog bekroond. In haar zoektocht naar architecten die zelfmoord pleegden omwille van mislukte gebouwen reisde ze de wereld rond. Het resultaat is een stilistisch hoogstaande en inhoudelijk grensverleggende beschouwing over slagen en mislukken in het leven. De schrijfster aarzelt niet om haar eigen creativiteit te bekijken in het licht van de tragische architecten. Want is niet alle scheppen een vorm van waaghalzerij?Datum: woensdag 17 november '21 om 20 u.

Plaats: Leesplein BIB Herzele - Wattenfabriek


Toegang:
€ 3,00

Info:
Agnes Nachtergaele, Gamma vzw Herzele - 0470 07 75 22
Pol Kellens, bibliothecaris - 053 73 74 44<< terug

"Hamnet" - Maggie O’Farrell
Begeleiding Route 42


De vrouw van Shakespeare is eeuwenlang voorgesteld als een hinderpaal voor de carrière van haar man. In deze aangrijpende roman brengt de Britse schrijfster daar verandering in. Ze toont een vrouw die speciale gaven heeft en haar man soms beter kent dan hij zichzelf kent. De dood van hun zoontje Hamnet (of Hamlet) zou hen voor altijd tekenen en aan de basis liggen van een van de grootste toneelstukken aller tijden. Een beklijvend portret van een uitzonderlijke vrouw die leefde naast een uitzonderlijke man.


Datum: woensdag 2 februari '22 om 20 u.

Plaats: Leesplein BIB Herzele - Wattenfabriek


Toegang:
€ 3,00


Info:
Agnes Nachtergaele, Gamma vzw Herzele - 0470 07 75 22
Pol Kellens, bibliothecaris - 053 73 74 44<< terug

"De jaren" - Annie Ernaux
Begeleiding Route 42


De opmerkelijkste roman die ons vorig jaar uit Frankrijk heeft bereikt, is ongetwijfeld "De jaren" van de bij ons vrijwel onbekende Annie Ernaux. In Frankrijk is ze evenwel een begrip. Dit boek is niet meer of minder dan een collectieve autobiografie van onze tijd. Over de periode 1941-2006 kijken we naar de wereld door de ogen van de schrijfster die op die manier de verloren tijd van een hele generatie weet vast te leggen. Een indrukwekkende prestatie.Datum: woensdag 13 april '22 om 20 u.

Plaats: Leesplein BIB Herzele


Toegang:
€ 3,00


Info:
Agnes Nachtergaele, Gamma vzw Herzele - 0470 07 75 22
Pol Kellens, bibliothecaris - 053 73 74 44<< terug


<< terug naar startpagina