MUZIEK

 


Concert
Festival van Vlaanderen | Herzele
in samenwerking met het Gemeentebestuur

Anneleen Lenaerts & Brussels Philharmonic Soloists
Nino Rota achternaAnneleen Lenaerts
Harpiste

Anneleen Lenaerts is één van de meest gelauwerde harpisten van haar generatie. In 2010 werd ze benoemd tot Solo Harpiste van de Wiener Philharmoniker. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Anneleen al een indrukwekkend palmares. Tussen 1997 en 2009 won ze maar liefst 23 prijzen op internationale harpwedstrijden in België, Frankrijk, Oostenrijk, Hongarije, Spanje, USA en Duitsland waaronder de "Grand Prix International Lily Laskine", één van de meest prestigieuze harpwedstrijden ter wereld en de "Internationaler Musikwettbewerb der ARD München" waar ze prijswinnaar werd en winnaar van de Publieksprijs.

Als solist speelde ze met orkesten zoals het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Mozarteum Orchester, Philadelphia Chamber Orchestra, Polish National Radio Orchestra, Collegium Musicum Basel, Brussels Philharmonic, Nationaal Orkest van België ea. Anneleen maakte haar solodebuut in de Carnegie Hall in New York, Wigmore Hall in Londen, Berliner Philharmonie, Musikverein Wien, Grosses Festspielhaus in Salzburg, Bozar in Brussel, en speelde in festivals zoals het Rheingau Musik Festival, Dresdner Musikfestspiele, Lockenhaus en Aspen Music Festival. Solo optredens werden opgenomen door oa BBC 3, Bayerischer Rundfunk, Radio France Musique en Deutschlandfunk. Na een succesvolle CD met Harpconcerti samen met de Brussels Philharmonic, werd Anneleen Exclusive Recording Artist voor het label Warner Classics.

Verder is zij professor harp aan de Universiteit van Maastricht en Faculty Member van het Aspen Music Festival (USA) en Pacific Music Festival (Japan). Anneleen studeerde harp aan de Conservatoria van Brussel en Parijs en naast harp ook contrapunt en fuga aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.
Brussels Philharmonic Soloists

Onder de noemer Brussels Philharmonic Soloists treden de musici van Brussels Philharmonic in de meest verscheidene bezettingen op. De musici van Brussels Philharmonic zijn virtuoos en veelzijdig, en Brussels Philharmonic Soloists spelen dan ook een breed repertoire, van barok tot hedendaags, van conceptueel tot film, van grote klassiekers tot onverwachte cross-overs. Net als bij de concerten van Brussels Philharmonic willen de solisten mensen samenbrengen rond muziek en het bijwonen van een live concert tot een uitzonderlijke ervaring maken.

De solisten van Brussels Philharmonic verzorgen regelmatig concerten en opnames in samenwerking met het Vlaams Radio Koor, Brussels Philharmonic en andere Vlaamse culturele actoren, en waren onder meer al te gast in de Ancienne Belgique, het Vlaams Parlement, Bozar en Flagey.


Bij het programma

Wat hebben Frederico Fellini en Francis Ford Coppola met elkaar gemeen? Beide grootheden uit de filmwereld deden graag beroep op het muzikale talent van Nino Rota om hun geniale films van muziek te voorzien. Kaskrakers zoals the Godfather, La Strada, La Dolce Vita en Romeo & Juliet doen bij velen zeker en vast een belletje rinkelen. Maar wat velen niet weten is dat Nino Rota naast prachtige filmmuziek, ook talloze klassieke werken voor orkest, kamermuziek en zelfs tien opera's en 5 balletten naliet. Of we nu naar solowerk van hem luisteren of naar filmmuziek, in zijn hele oeuvre komt steeds zijn typerende stijl terug met prachtige, melancholische melodieën die elkaar moeiteloos afwisselen met opzwepende ritmes. Zijn muziek zit vol levensvreugde, alsof hij bij elk werk een boeiende filmscène voor ogen heeft die in zijn muziek weerspiegeld wordt.

In dit programma nemen Anneleen en de Brussels Philharmonic Soloists u mee op een kleurrijke reis door de wereld van Nino Rota.


Datum:
donderdag 19 september '19 om 20 u.
Sint-Martinuskerk
Herzele


Programma (Harp en strijkkwartet):
Nino Rota - Sarabanda e Toccata voor harp solo

Claude Debussy - Strijkkwartet Op.10 in g mineur
- Claire de Lune
- Dances Sacrée et profane

Nino Rota - Selectie van filmmuziek voor solo harp en strijkkwartet
- The Godfather - Suite in 3 delen (Love theme, Waltz, Michael's Theme (The New Godfather)
- Romeo and Juliet (Love theme)
- The Taming of the Shrew (Ouverture)
- La Dolce Vita (Theme)
- Death on the Nile (Nile Journey)

Wijzigingen aan het programma mogelijk


Toegang:
€ 12,00 | diverse kortingen


Dit concert is een organisatie i.s.m. het Gemeentebestuur van Herzele

Festival van Oost-Vlaanderen - Algemene informatie


Reducties:
50% voor jongeren t/m 25 jaar.
25% voor 55-plus, werklozen.
10% voor groepen van min. 20 personen.

Kaarten en info:
Gammabestuursleden.
Website Gamma vzw, www.gammaherzele.be

Gemeentebestuur Herzele 'Dienst Cultuur'
Wattenfabriek, Solleveld 35, 9550 Herzele – 053 73 74 35
di. tot za. van 09 u. tot 12 u.; di., do. en vr. van 16 u. tot 19 u. en woe van 13 u. tot 19 u.


Wilfried De Durpel, Gamma vzw Herzele, 053 62 72 05


Festival van Vlaanderen - Sponsors

Dit concert is mogelijk dank zij:

de logosponsor:

Liberale Mutualiteit Plus


het mecenaat:

Boelaert bvba - Herzele
De Clippel nv, Bouwwerken - Herzele
Mvr. Carmen de Vuyst & Dhr. Kristof Berlengé - Borsbeke
Dhr. de Vuyst P.M., Ere-Notaris - Borsbeke
KBC Verzekeringen, Van Melkebeke Danny bvba - Herzele
Lions,serviceclub - Herzele
Sylvae Tours nv, Reizen Van den Bossche - Herzele
Dhr. Guy Walraevens & Mvr. Annelies Turtelboom - Herzelehet erecomité:

Garage Badisco nv, 'Toyota' - Herzele
Dhr. De Craene Bart, Apotheek - Herzele
Brouwerij "De Ryck" - Herzele
KBC Bank - Herzele
Mevr. De Lombaert Arlette - Herzele
"Powersound", De Decker Antoine - Ressegem
Dhr. Van den Bossche Ch., Ere-Notaris - Herzele
Mevr. Van Der Bracht Martine, Apotheek - Herzele
Anoniem (JG)<< terug startpagina